Dag 01, Bergen op Zoom – Tellin

Het plan is om aan het einde van de middag af te reizen naar de Ardennen, waar Vera en Rene dan al zijn; zij weten niet dat wij vandaag al komen.

We vertrekken uiteindelijk om 14:30 uur en nadat de tank is volgegooid, draaien we de A4 op richting Antwerpen en daar staat vandaag zo waar eens geen file.

Bij Brussel is het heel even wat gas terug nemen; daar is het vlak voordat je de E411 opdraait, altijd druk en dan rijden we op het gemak en zonder verder oponthoud naar het zuiden.

IMG_0790

De lucht ziet er dreigend uit, maar dat mag de pret niet drukken. Als we van de snelweg afslaan, is het nog ongeveer 10 kilometer rijden naar de camping.

IMG_0791

Het is klokslag  17:00 uur als ik me bij de receptie meldt. Met onze ACSI-kaart kost een nachtje 16 euro, inclusief de hond en voor 1 computer WiFi.

De caravan staat binnen een kwartier op zijn plaats en dan is het tijd voor een borrel. Rond 18:30 begint het flink te regenen, maar onder de luifel zitten we nagenoeg droog.

Omdat Vera al een paar dagen niet lekker is, eet Rene met ons een hapje mee. Marijke heeft Cordon Bleu, met Patatas Brava en sla en dat smaakt allemaal voortreffelijk. Het is inmiddels donker en bijna 21:00 uur als we allemaal naar binnen gaan.

Advertentie
Geplaatst in Geen categorie | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Dag 05, Tellin – Bergen op Zoom

Het heeft vannacht behoorlijk geregend, maar dat maakt op zich niet zo veel uit; we doen het zeil en tapijt in grote vuilniszakken en dat droogt dan thuis wel weer.

IMG_0891

Charlie ligt lekker op zijn kussen, terwijl wij ontbijten. Hierna maken we het stokbrood klaar voor onderweg.

       IMG_0893              IMG_0894

Dan moet er afgewassen worden en dat doen we gewoon in de caravan; het is niet zo veel en spaart ons een loopje in de regen.

IMG_0896

Het loopt tegen 11:00 uur als we Charlie nog even uitlaten en het vuilnis wegbrengen

IMG_0897

Het is uiteindelijk 11:30 uur, als we klaar zijn om te vertrekken. We zijn 4 dagen weg geweest en het was vertrouwd en ouderwets gezellig, waardoor we het idee hebben, een week weg geweest te zijn.

Vera en Rene, bedankt voor een super (mini)vakantie!

IMG_0898

De terugreis verloopt voorspoedig, maar het blijkt dat we wat zuiniger moeten rijden, willen we, zonder te tanken, thuis komen Knipogende emoticon. Ik tank vlak voordat we Bergen op Zoom binnen rijden; we konden volgens de boordcomputer nog 5 kilometer rijden met wat er nog in de tank zat.

Om 14:15 uur is de caravan al helemaal uitgeruimd en draait de wasmachine.

IMG_0900

Geplaatst in Dag 05, Tellin - Bergen op Zoom | Een reactie plaatsen

Dag 04, Tellin

Vandaag weer het zelfde ritueel als de voorgaande dagen en ook nu is het nog te koud om buiten te zitten en Marijke neemt de gelegenheid te baat om in haar Vincent van Goghboek te kleuren en het eindresultaat mag er wezen.

IMG_0863IMG_0865

Het regent de hele dag door, maar als we tegen 16:30 uur willen gaan borrelen, is het in elk geval droog, maar nu staat er weer een forse wind, maar ook daar heeft Rene weer een passende oplossing voor Knipogende emoticon.

IMG_0872

We eten vanavond brood met een op de skottel gemaakt prutje van ui, tomaat, champignons en ei.

IMG_0874      IMG_0877

Vera en Rene hebben een scootmobiel gekocht, die eenvoudig uit elkaar te halen is, waardoor hij ook makkelijk in de auto kan. Marijke rijdt er ook even een klein stukje op.

IMG_0869IMG_0881

IMG_0882

      IMG_0884         IMG_0885

Na deze demonstratie, wordt de scootmobiel opgeborgen en gaat Rene zich richten op ons avondeten.

IMG_0886

IMG_0887IMG_0888

IMG_0889

Het smaakt allemaal prima en het gaat dan ook, inclusief 2 stokbroden, schoon op.

IMG_0890IMG_0876

Ondanks de regen en de wat mindere temperatuur, hebben we het vreselijk naar ons zin; oude tijden herleven en dat geeft een heerlijk gevoel.

Geplaatst in Dag 04, Tellin | Een reactie plaatsen

Dag 03, Tellin

We staan om 7:45 uur op en terwijl Marijke met Charlie gaat lopen, ga ik vast douchen, waarna ik brood ga halen. Het is te fris om buiten te ontbijten, dus dat doen we in de caravan.

Charlie heeft het, ook in de caravan, geweldig naar zijn zin.

IMG_0815

Na het ontbijt wassen we samen af, waarna we in de caravan wat lezen en een spelletje Wordfeud spelen.

        IMG_0819       IMG_0817

Als we geluncht hebben, is het inmiddels buiten wat warmer, ongeveer 16 graden en wat doe je dan op een camping? Dan ga je zo snel mogelijk buiten zitten Knipogende emoticon.

        IMG_0823                IMG_0825

IMG_0828

Tegen de tijd dat we willen gaan borrelen, betrekt het weer, maar dat levert dan wel weer leuke plaatjes op.

IMG_0836IMG_0832

We laten ons door de regen niet kisten en Rene heeft weer een prachtige alternatieve oplossing voor de regen, die af en toe onder de luifel door waait.

IMG_0837IMG_0838

We eten vanavond in het restaurant van de camping en hebben een tafel gereserveerd om 19:15 uur. Het is in de serre, waar wij gereserveerd hebben, gezellig druk.

        IMG_0856               IMG_0852

Vera is gelukkig weer zover hersteld dat ze weer kan genieten van een glaasje rode wijn. Zij bestelt het vispotje en Marijke Rene en ik gaan voor het 3-gangen menu, dat bestaat uit een bonbon van zalm, vervolgens een Ibericorack met gebakken groentes en aardappelgarnituur en tot slot een lasagne van aardbei en avocado.

IMG_0855IMG_0848

IMG_0850IMG_0849

IMG_0854IMG_0857

We sluiten af met een heerlijke kop koffie.

IMG_0858IMG_0859

Als ik verwacht dat we om de rekening gaan vragen, vertelt Rene lachend dat het al betaald is; hij vond dat nodig omdat ik elke ochtend het brood haalde en betaalde en hij 2 keer ‘s avonds bij ons had gegeten. Omdat ik ooit van zijn schoonvader geleerd heb, dat je andermans keuzes, zeker al iemand je iets wil geven, moet respecteren. Bij deze dus nogmaals bedankt Vera en Rene Rode lippen

Geplaatst in Dag 03, Tellin | Een reactie plaatsen

Dag 02, Tellin

We staan 0m 7:30 uur op en Marijke gaat met Charlie lopen, terwijl ik me ga douchen en dan bij het winkeltje het door ons bestelde brood ga ophalen. Helaas is het winkeltje niet vanaf 8:00 uur open, maar pas vanaf 8:30 uur, zodat ik me eerst tegoed doe aan een kopje koffie.

Het is ongeveer 16 graden en er schijnt een flauw zonnetje, maar het is lekker genoeg om buiten te zitten.

IMG_0796IMG_0800

IMG_0801        IMG_0805

Als we Charlie weer hebben uitgelaten, is het tijd om te lunchen en dat kan dus buiten en dar maakt het dan al weer speciaal ten opzichte van thuis, waar je met dit weer gewoon binnen zou blijven Knipogende emoticon.

IMG_0807

We genieten van de zon, die af en toe tussen de wolken door verschijnt en lezen wat of spelen samen Wordfeud.

IMG_0808IMG_0806

IMG_0811

Vera is nog steeds niet lekker, maar het gaat al wel wat beter met haar. Als we gezellig buiten een borreltje drinken, komt het weer met bakken uit de hemel, maar met wat passen en meten, kunnen we allemaal onder de luifel zitten. Het klaart zo waar vrij snel weer op, waardoor de ook vanavond weer buiten kunnen eten. Ik snijd de champignons, de rode peper en 2 grote tenen knoflook, waarna Marijke deze, samen met gorgonzola en bacon, verwerkt tot een heerlijke saus voor bij de pasta  (voor de ge-interesseerden: recept staat op ons kookblog). Ook vanavond eet Rene met ons mee.

IMG_0812

Als we klaar zijn met eten, begint het al weer donker te worden en gaat iedereen weer naar binnen om te lezen of een filmpje te kijken.

IMG_0813

Als ik ‘s avonds om 22:15 Charlie ga uitlaten, komt het met bakken uit de hemel, maar dat mag de pret niet drukken; we hebben een heerlijke dag gehad en voor een groot deel van de dag buiten kunnen zitten

Geplaatst in Dag 02, Tellin | Tags: , , | Een reactie plaatsen